Pages Menu
Categories Menu

Geplaatst door op feb 7, 2013 in Uitgaan | 0 reacties

Carnaval: de beste steden om te vieren

Carnaval: de beste steden om te vieren

Carnaval wordt voornamelijk gevierd in de twee zuidelijke provincies Noord-Brabant en Limburg. Mensen gaan verkleed over straat, er speelt opzwepende muziek in diverse dialecten en natuurlijk drinkt men paar glaasjes alcohol. Er is in vrijwel iedere stad of dorp iets te doen, maar in welke plaatsen kun je echt helemaal uit je dak gaan?

carnaval plaatjeMaastricht
De Limburgse hoofdstad is het centrum van het Limburgs Carnaval. Op 11 november gaat daar het carnavalsseizoen van start met een grootschalig optreden op het Vrijthof.

Uiteraard is er tijdens Carnaval zelf ook genoeg te beleven!

Roermond
Ook hier komen tijdens de ‘Vasteloavend’ diverse bekende (Carnavals)artiesten bij elkaar om optredens te geven. Het plein voor het station staat dan helemaal vol en de sfeer is goed!

Eindhoven
Voor een paar dagen wordt deze Brabantse stad omgedoopt tot ‘Lampegat’ en wordt er feest gevierd door de hele binnenstad. Als je niet verkleed bent, val je behoorlijk op, doe dus je best en kom in een mooie of gekke outfit feestvieren!

Den Bosch
Deze stad heet ten tijde van Carnaval ‘Oeteldonk’. Ook hier weten ze wat feestvieren is! Deze stad is bovendien relatief dichtbij voor de rest van Nederland, die ook wel eens willen ervaren hoe Carnaval is.