Pages Menu
Categories Menu

Geplaatst door op jan 3, 2013 in Algemeen | 0 reacties

Drankjes en films

Drankjes en films

In films wordt regelmatig een alcoholisch drankje genuttigd. Dit is goede reclame, want doordat de hoofdrolspelers regelmatig een bepaalde drank bestellen in de horeca, stijgt de verkoop van het desbetreffende drankje. Aan welke films danken de volgende drankjes hun populariteit?

CocktailsMartini (shaken, not stirred)
Al tientallen jaren bestelt James Bond een Martini, shaken not stirred. Deze sterke drank is vooral populair onder mannen. Uiteraard met een olijfje of twee in het glas, ziet het extra chique uit. Bestel het tijdens een gelegenheid waarbij je in galakleding bent gewenst. Dat geeft het drinken van een martini net dat beetje extra!

Cosmopolitan
De dames van Sex and the City hebben één drankje bijzonder populair gemaakt. Het is de cocktail met de classy naam ‘Cosmopolitan’, oftewel ‘Cosmo’. Deze drank bestaat uit wodka, cointreau, cranberrysap en limoensap.

Manhattan
Manhattan is niet alleen een wijk in New York, maar ook een klassieke cocktail. Dit drankje werd populair dankzij de beroemde film ‘Some Like It Hot’ met Marilyn Monroe. Er zijn overigens diverse varianten op deze cocktail, waaronder de ‘Dry Manhattan’ en de ‘Cuban Manhattan’.